Kinder Milch Schnitte


Sastojci za koru:
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlicaa šećera
2 pune žlicee kakaa
na vrh noža praška za pecivo
1 žličica vanilin šećera

Sastojci za kremu:
250 ml vrhnja za šlag
1 vrećica šlaga
2 žlice meda
1 vanilin šećer

Priprema:
Bjelanjke umutiti u snijeg. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i mutiti dok se ne dobije glatka smjesa. U to dodati 3 žlice snijega od bjelanjaka i lagano mješati, zatim sve to izliti u ostatak bjelanjaka i mješati dok ne bude jednolična smjesa.
Izliti na papir za pečenje i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa prerezati biskivit na pola, da se dobiju dva komada.
Vrhnje umutiti sa šlagom, dodati vanilin šećer i med. Kremom premazati jedan dio biskvita, i poklopiti ga drugim djelom. Staviti u frižider na 2-3 sata.

 

Martina Gojak, Novska

povratak