Garaža, parkiralište, cesta...


IZRADITE GARAŽU S LIFTOM I PARKIRALIŠTEM

Potrebno je:
• Stari CD-i, papirnati valjkasti tuljci (role od papira)  6 – 8 kom, karton, samoljepljivi papir u boji, (možete koristiti i tempere) škare, ljepilo, bijela tempera za iscrtavanje linija na ''cesti''

Priprema:

Na papirnate role zalijepite papir u boji, svaku rolu drugom bojom (tj. po želji), ako ne lijepite papir na role, možete role obojiti temperom. Na svakoj roli nožićem zarežete, do pola, mjesto na koje ćete staviti rub CD-a. Pazite da prorezi budu na jednakoj visini kod svake role kako bi CD-i ravno stajali. Visinu između CD-a odredite sami, ovisno kako visoke autiće želite parkirati. Za vrh možete od papira napraviti poseban šiljasti valjak koji će izgledati kao toranj.

Lift smo izradili tako da smo jednu ''kutiju'' za spremanje CD-a stavili pored garaže s jednim starim CD-om kojeg male ručice podignu do nivoa garaže tj. do autića kojeg želimo spustiti. Tada se autić uveze na CD lifta i polako ga spuštamo dolje.

Cestu  s tunelima možete izraditi od stare kutije. Na kutiju zalijepite papir, iscrtate bijele linije, a tunel dovršite tako da kroz izrezane rupe na kutiji stavite papirnate role.

 

Garažu pripremili i izradili:

Naklada BoMboN (Jurica)

povratak