Noć muzeja


NOĆ MUZEJA 2014.

Hrvatska Noć muzeja održava se već osam godina, te će se ovogodišnja, deveta po redu održati 31.siječnja 2014. godine u vremenu od 18:00 sati do 01:00 sat.

Prošlogodišnja Noć muzeja zabilježila je rekordnih 350.000 posjetitelja, koji su posjetili preko 180 muzeja u više od 100 hrvatskih gradova, a samo zagrebačke muzeje posjetilo je preko 180.000 posjetitelja, te je posebno vrijedna činjenica da su se u Noć muzeja uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, knjižare i klubovi, te brojni programi na otvorenim gradskim prostorima.

Ovogodišnju Noć muzeja obilježit će teme zaštite i očuvanja kulturne baštine kroz održivi razvoj i dostupnost kulturne baštine posjetiteljima, interakciju kulturnih ustanova i lokalnih zajednica u stvaranju novih oblika suradnje i zajedničkog razvoja. Sukladno tome, 31.siječnja u18.00sati, Noć muzeja 2014. simbolično će započeti u Muzeju Mimara otvorenjem izložbe nakita iz fundusa Zemaljskog muzeja u Sarajevu, koji je od 2012. Godine zatvoren za javnost, te će tom prigodom biti organizirana prodaja replika muzejskog nakita u korist Zemaljskog muzeja. Na taj način će hrvatska muzejska zajednica iskazati podršku kolegama iz Sarajeva.

 

Izvor: Hrvtasko muzejsko društvo; http://nocmuzeja.hr/press/

povratak