2. travanj - 4. rođendan kampanje ''Čitaj mi!'' i Međunarodni dan dječje knjige


"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. 

Tijekom kampanje "Čitaj mi!" informacije o dobrobitima čitanja djeci od rođenja roditelji mogu dobiti u svakoj knjižnici te u domovima zdravlja i rodilištima u kojima su postavljeni informativni plakati i letci.

Čitajte i pričajte bajke jer pomažu djeci u prepoznavanju i razvijanju istinskih vrijednosti poput prijateljstva, odanosti i hrabrost. Organizirajte obiteljska čitanja bajki, izložbe slikovnica, gostovanja književnika i čitanja naglas, kazališne predstave, maštaonice, bajkaonice…

 

 

povratak