O nama


Naklada Bombon je izdavač knjiga za djecu, roditelje, odgojitelje, učitelje i sve one koji vole učiti kroz igru.

Našim izdanjima želimo dječjem svijetu pružiti nove ideje za svakodnevne bezbrižne trenutke.

Glazba vrlo često prati naša izdanja tako da uz neke izdane naslove poklanjamo cd s glazbom.

Naklada Bombon kao organizator provodi glazbeno-scenske predstave za djecu te likovno-glazbeno-dramske radionice vezane uz dosadašnja izdanja, a prilagođene uzrastu, tematici i prostoru u kojem se izvode.

Kroz naše djelovanje želimo da odrastanje bude raspjevano, edukativno, zabavno i veselo.

O izdanjima Naklade BoMboN


Izgubljena princeza - knjiga za djecu i mlade - misteriozna i dinamična priča koja vuče čitatelja sve dalje u poseban magični svijet. Svijet u kojem otkrivamo tko smo, što zapravo želimo i kako to ostvariti. Kroz uzbudljivu pustolovinu duhovne potrage upoznajemo sebe i svoje vrijednosti

Serija Četiri godišnja doba sastoji se od kreativnih slikovnica tematski raspoređenih prema godišnjim dobima. Slikovnice sadrže priče, igrokaze, pjesme s notnim zapisom, zagonetke i ideje za maštovite kreacije te ih rado koriste odgojitelji i učitelji u svom svakodnevnom pedagoškom radu. Namijenjene su djeci od 2. godine starosti dok ih djeca starija od 7 godina mogu samostalno koristiti.

Igrokazi na dječjoj stazi – zbirka igrokaza koja sadrži mnogo veselih, kratkih igrokaza u stihu primjerenih za predškolski i niži školski uzrast te može poslužiti kao priručnik za djecu, odgojitelje, učitelje i roditelje u svakodnevnim aktivnostima.

Sreća - zbirka dječje poezije koja sadrži više od 60 pjesama za djecu. Pjesme su šaljive, vesele, nježne, ozbiljne, djeci prihvatljive i razumljive. Za svako razdoblje kroz godinu može se pronaći prigodna pjesma.

Božić u srcu - slikovnica koja vas kroz priče, igrokaze i pjesmice vodi u pravu božićnu čaroliju i daje vam odgovore na sva tajanstvena pitanja... Cijelu slikovnicu možete slušati i na CD-u (poklon uz knjigu).

Kako je cvijet upoznao svijet - slikovnica zamišljena kao glazbeno-scenska igra kroz koju djeca uz čitanje, slušanje ili dramatizaciju razvijaju socijalne vještine, svijest o sebi, pomaganju drugima. Namijenjena je djeci već od 1. godine starosti koja priču mogu slušati na CD-u (poklon uz knjigu).

Bonton pjesmice – zbirka veselih stihova i ilustracija o pravilima lijepog ponašanja. Namijenjena je djeci već od 2. godine starosti koja pjesmice mogu slušati na CD-u (poklon uz knjigu), pa sve do 8-godišnjaka koji će lako usvajati pjesmice čitanjem i pjevanjem.

Šareni dan - zbirka pjesama za predškolski uzrast, koristi se kao priručnik za metodiku glazbenog odgoja, ali i u svakodnevnoj igri roditelja i djece. Uz sve pjesme na poklon CD-u nalaze se i matrice. Pjesmice iz zbirke autorica je više puta obradila kroz nekoliko dobnih skupina u sklopu provođenja metodike glazbe s predškolskom djecom.

Čarobne riječi - zbirka igrokaza i dječjih mjuzikla, namijenjena za odgojitelje, učitelje i djecu stariju od 7 godina kao priručnik za dramsko-scenske igre. Uz knjigu dolazi i poklon CD s matricama za dječje mjuzikle.

Knjiga za plažu - knjiga za mlade - lagana ljetna razbibriga uz koju ćete se opustiti i uživati. Priče o ljetu i moru nasmijat će vas i razveseliti, a možda i potaknuti na razmišljanje o vrijednosti i smislu života, o malim životnim radostima koje možemo pronaći na svakom koraku.

Igrokazi na dječjoj stazi 2 - zbirka igrokaza - nastavak zbirke Igrokazi na dječjoj stazi - sadrži mnogo veselih igrokaza u stihu primjerenih za predškolski i niži školski uzrast.


O autoru


Autorica Josipa Franjić Radulović rođena je 18. lipnja 1980. godine. Djetinjstvo provodi u Đurđevcu gdje pohađa i osnovnu školu. Tada nastaju prve priče i pjesme, kojima kasnije uz sviranje klavira piše melodije. Glazbeno obrazovanje nastavlja u Srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu gdje pohađa Pjesničku školu Maje Perfiljeve, završava Opću gimnaziju te 1999. godine upisuje Učiteljsku akademiju – predškolski odgoj.

Za vrijeme studiranja radi kao korepetitor dječjeg zbora u humanitarnoj nevladinoj udruzi ''Prijatelj'' i kao voditelj glazbeno-dramskih aktivnosti u dječjim igraonicama. Nakon stečene diplome radi kao odgojitelj u dječjem vrtiću te i dalje piše pjesme, priče i igrokaze i vodi dječji zbor i kazališnu grupu.

Nakon višegodišnjeg rada autorica je svoj hobi i ljubav prema glazbi kreativno spojila uz svoj poziv odgojiteljice predškolskog uzrasta. Odlučila je svoja iskustva podijeliti i s ostalima koji učenje kroz igru doživljavaju kao vodilju u svom zvanju te je tako nastala Naklada BoMboN.

Pjesme, priče, zagonetke, igrokazi i ideje za maštovite kreacije od raznih materijala nastale su upravo kroz igru s djecom različitih dobnih skupina od najmlađih jednogodišnjaka do najstarijih predškolaca. Sve knjige, koje su autorski rad Josipe Franjić Radulović, namijenjene su djeci, roditeljima, odgojiteljima i učiteljima kao priručnik za njihove nove ideje i što sadržajnije provođenje slobodnog vremena.

O autorskim pravima


Naklada BoMboN polaže autorska prava na vlastite materijale i sadržaje (sadržaj potpisan od strane Naklade BoMboN ili autorice Josipe Franjić Radulović) . Svi vlastiti materijali i sadržaji, ovdje objavljeni, mogu se slobodno preuzimati i koristiti u bilo kakve pozitivne, edukativne i nekomercijalne svrhe, uz navođenje imena autorice i web stranice Naklade BoMboN. Svako drugo korištenje vlastitih materijala i sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Objavom drugih materijala i sadržaja na našoj web stranici nije nam namjera ni na koji način povrijediti niti jednog vlasnika autorskog prava, njegovog zastupnika, zakon ili samo autorsko djelo. Nastojimo da preuzeti materijali i sadržaji objavljeni na našoj web stranici budu preuzeti uz prethodnu suglasnost izvora, uz navođenje izvora gdje je tako dogovoreno i uz poštivanje autorskih prava.

Ukoliko netko smatra da su u bilo kojem dijelu objavljenog sadržaja na našoj web stranici prekršena njegova autorska prava, molimo da nas kontaktirate na e-mail: nakladabombon@gmail.com i mi ćemo učiniti sve potrebito da to ispravimo.